99er Klub - Falling Knights Danmark

FALLING KNIGHTS MC
Gå til indhold

Hoved menu:

99er Klub


99% er
Historie og hvad er det ?


Hvad 99%'er egentlig er for noget?
Der er mange  forskellige forklaringer på hvad 1% står for - og hvor 99% kommer ind i billedet?

Historien  starter for over 60 år siden, helt præcist den 4. - 6. juli 1947, i en  lille amerikansk flække ved navn Hollister der ligger i Californien. Her  afholdtes "Gypsy Tour Motorcycle rally" sponsoreret af American  Motorcycle Asosiation (AMA), og netop disse dage kom der ekstraordinært  mange motorcyklister til byen, ikke mindst på grund af  Uafhængighedsdagen - den amerikanske nationaldag.Der kom så mange MC'ere  at historien fortæller at byen ligefrem blev overtaget af dem. Mange af  dem var krigsveteraner fra Anden Verdenskrig - og de holdt sig ikke  tilbage. Specielt var det medlemmer af the Boozefighters Motorcycle club  der blev kom i slagsmål og racede rundt i gaderne. Det resulterede i 60 tilskadekomne, heraf 3 alvorligt, men dog ingen døde.

Se, det lyder jo ikke af så meget set med nutidens øjne, men den gang  ramte det forsiderne af alle de store aviser i staten, og filmen "The  Wild One" fra 1953 med Marlon Brando og Lee Marvin er direkte inspireret  af denne historie. Efterfølgende er balladen i Hollister blevet kaldt  the Hollister riot - Oprøret i Hollister.

The American Motorcycle Association, blev efterfølgende bedt om at kommentere hvad der skete i Hollister, og her kommer det:
"99% of motorcyclists were law-abiding citizens and the last 1 % made the trouble this night".
Altså i princippet siger man at dem med 99% bikerklubber  er  alm  lovlydige borgere ( " Hr og Fru Danmark " ) ,.

Mange amerikanske motorcykel klubber gjorde modstand mod denne  udtalelse, og viste det ved at adoptere betegnelsen 1% (one percenter)  og lave det diamantformede badge vi kender den dag i dag. For de lidt mere hårde  bikere er dette badge lig med ære og broderskab over for hinanden på  tværs af klubber - altså, bortset fra hvis de ikke lige bekriger  hinanden.
Vi er mange bikere med stolthed har adopteret det bedste fra bikermiljøet, men selvfølgelig ikke vil  sættes i boks med de grupperinger der så ofte er i overskrifterne for andet end en vi tager kop kaffe på havnen i Thisted, Skive , Nykøbing , Fredricia eller forskellige træf og hvor vi ellers mødes og hygger os :-)

Vel har vi klubvest med klubmærke, vel kører vi på cruiser- eller custom  cycler og vel kan vi se lidt drabelige ud når vi kommer kørerende i vores  fine lædertøj - men 1%'ere er vi ikke! :-)
Det viser vi ved vores opførsel og  for manges vedkommende at bære et 99% badge på vores klubvest. En helt  klar udmelding om at vi befinder os i den anden ende af skalaen - vi er  mellem de "99% of law-abiding motorcycling citizens" som American  Motorcycle Asosiation omtalte den gang i 1947.

website counter
Copyright Falling Knights 2021
Sidevisninger fra den 3-4-2017
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu